Mobiltelefonen har blivit ett grundläggande redskap för massor av människor i vardagen. Den har gått från att vara ett redskap man använder för att ringa med till att vara en liten bärbar dator som kan användas till massor av saker. Med hjälp av appar och mobilt internet går det att använda mobiltelefonen till att söka på internet, använda sociala medier och spela spel. För många har mobiltelefonen nästan skapat ett beroende. Man lever som i ett symbiosförhållande med sin telefon där det sällan går många minuter innan man tar upp sin telefon för att se om det hänt något nytt.

Det digitala hemmet

Ett välfungerande wifi är det digitala hemmets hjärta. Med hjälp av ett riktigt bra wifi kan man använda mobiltelefonerna hemma på många intressanta sätt. Många använder till exempel sin telefon som musikspelare. Med hjälp av appar som Spotify, Deezer eller Apple Music och en trådlös högtalare kan man använda sin telefon som hemmets musikspelare. Telefonen kan också vara ett hjälpmedel för att titta på TV. Med hjälp av Google Chromecast kan man spegla sin bild på telefonen till TV:n på ett väldigt enkelt och praktiskt sätt. Men då är det viktigt att ha en snabb internetuppkoppling och en bra router.

Mobiltelefonen i framtiden

Hur kommer vi använda mobiltelefon i framtiden? Det är omöjligt att förutse men det finns en del trender som kan säga något om framtiden. De smarta armbandsuren är på väg att slå igenom stort. Med hjälp av dessa blir användningen av internet och sociala medier ännu mer integrerad med människans vardagsliv. En annan trend är ett allt snabbare och billigare mobilt internet. I takt med att det mobila nätet blir snabbare kommer vi kunna titta mer på film och hämta och skicka stora datamängder även när vi inte är hemma. Detta kan skapa nya möjligheter vad gäller mobil digital kommunikation med ljud och bild.